Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük olvassa el adatvédelmi elveinket.
Menü

Kedveskedj lovadnak gyógyteával!

2018. 03. 01. 00:00:00
Kedveskedj lovadnak gyógyteával!

Ebben a zimankóban mi emberek is szívesen iszunk egy csésze forró teát, hogy belülről melegítsük fel vele magunkat. Bár lovaink jóval alacsonyabb hőmérsékleten is jól érzik magukat és a mínuszokat is jobban elviselik, egy meleg teával bizony nekik is örömet lehet okozni.

Mit szólnál, ha megkínálhatnád lovad egy csésze gyógyteával?

Erre kiválóan alkalmasak lehetnek Gyógynövénykeverékeink, vagy akár külön kapható gyógynövényeink is, melyeket egyszerűen csak vízzel kell leforrázni. Majd 10-15 percet állni hagyjuk, azután pedig vagy önmagában vagy az abrakhoz vagy pedig a maccsba keverve kínálhatjuk lovunknak.

Különösen fontos, hogy figyejünk arra, hogy a tea ne forró, hanem éppen langyos legyen. A leforrázott gyógynövényt is természetesen megetethetjük, lovunk örömmel fogadja majd.

Köhögés a lovaknál

Ha lovunk a hideg időszakban köhögésra hajlamos vagy légúti problémái vannak, Légúti Gyógynövénykeverékünkből nagyszerű gyógyteát készíthetünk neki, mely segíti őt a légúti problémák legyőzésében. Ha pedig egészséges, ez a gyógytea a megelőzésben is hasznos segítség lehet.
A nagy testű lovaknak adagja napi 30-50 g, a kis testű lovaké, illetve póniké 15-30 g.

Forrás: https://www.lexa-pferdefutter.de/blog/

Tartalomhoz tartozó címkék: Minta címke

Keresés