Az oldal használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információért kérjük olvassa el adatvédelmi elveinket.
Menü

ATCOM Huf-Vital® – teljeskörű gondoskodás az egészséges patáért 5 kg

Ár:
21.490 Ft
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Egységár: 4.298,00 Ft/kg
Várható szállítás: 2021. június 18.
Szállítási díj: Ingyenes
Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron

Kiszerelés: 5 kg

Prémium minőségű, teljes körű, célzott kiegésztő a patanövekedés elősegítésére a pataszaru minőségének javítására és a ló szervezetének támogatására

További információk a termékoldal alján

Ingyenes szállítással

valtozat:
Menny.:db

Kedvezmények

A feltüntetett árak bruttó árak!
A deviza árfolyamok miatti árváltoztatás jogát fenntartjuk.
A vásárláshoz nem szükséges regisztráció. Termékeinket ingyenesen szállítjuk az egész országban.
 
TUDTAD?
 • Szinte minden müzlinknek megvan az ásványi anyag kiegészítő párja. Ha zsákos müzlid mellé ásványi kiegészítőt is vásárolsz, jelentős megtakarítást érhetsz el, ugyanis ha összehangolod a müzli és az ásványi kiegészítő mennyiségét, a zsák jóval tovább kitart és kevesebb mennyiségű abraktakarmány szükséges, mely által kevéssé terheled lovad emésztőrendszerét.
 • Ásványi kiegészítőink jelentős mértékben tartalmaznak szerves formában kötött ásványi anyagokat, így felszívódásuk könnyebb és biztosabb. Nem kidobott pénz, ami rájuk költesz.
 • Műanyag vödrös termékeink helyét hamarosan átveszik a papírzsákos és utántöltő vödrös megoldások, ezzel is hozzájárulva a környezetünk megóvásához.

Személyes átvételi kedvezmény: 

 • Telephelyi átvétel esetén minden termékre -->kedvezményt<-- biztosítunk
 • Legalább 90.000 Ft értékő vásárlás esetén, telephelyünk 40 km-es körzetében a termékeket telephelyi átvételi kedvezményes áron adjuk és ingyenesen kiszállítjuk - Részletekért keressen minket elérhetőségeinken!

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2018. 08. 28.
Nagyon szeretjük. Nem csak a patának tesz jót, lovunk szőre is sokkal szebb. Adagolása egyszerű, sokáig kitart egy doboz.

Leírás és Paraméterek

Ideális:

 • töredezett ill. törékeny pata estén

 • túlságosan lágy patára

 • ha repedések vagy hasadékok vannak a patában

 • lassan növekedő pata esetén

 • üreges pata/fal esetén

Jellemzők:

 • magas minőségű prémium táplálékkiegészítő, amely biztosítja a ló számára szükséges összes esszenciális aminosavat, vitaminokat, nyomelemeket és ásványi anyagokat és gondoskodik a hiánybetegségek megelőzéséről

 • a tartalmazott tápanyagok táplálkozásoldali támogatást nyújtanak a pata növekedésének és a pataszaru minőségének optimálásában

 • szervesen kötött rezet, mangánt, zinket és szelén tartalmaz

 • emésztést támogató tápanyagkomplexe speciáis élesztőt, B-vitaminokat, antioxidánsokat és gyógynövényeket tartalmaz

 • hatóanyagai segíti a szőrváltást és segítik megelőzni az azzal járó energiavesztést

 • lecitinnnel és mikrotápanyagokkal segíti a májműködést

 • speciáis élesztő, B-vitamin és gyógynövénytartalma támogatja a tápanyagok hasznosítását és a bélflórát

 • E-vitamin tartalma javítja a ló vitalitását és életkedvét, szervesen kötött mangán, valamint esszenciális aminosav tartalma támogatják az izmok anyagcseréjét

 • magas minőségű, teljeskörű gondoskodást nyújt és javítja a szőr fényességét, a farok és a sörény növekedését is

 • integrált szeléntartalommal, a szelénhiány pótlására

 • több mint 10 éve sikeresen alkalmazzák állatorvosok, patkolókovácsok és lótartók egyaránt

 • granulátum és pellet formában is elérhető

Hatóanyagban gazdag táplálékkiegészítő a pata növekedésénék és a pataszaru minőségének táplálkozásoldali optimálására

A megfelelő pataápolás, táplálás és tartás mind fontos feltételei a jó patának. Sok ló szenved manapság a legkülönfélébb pataproblémáktól. A pata néhol töredezett vagy törékeny, túl puha, netán repedések, rések borítják, nem növekszik elég gyorsan vagy túl alacsony a sarokfalnál. A patkó sem marad sokáig a helyén, illetve a nem kielégítő pataminőség következtében üregek jelenhetnek meg a patában vagy a falban.

Ezek okai többnyire korábbra, a tápanyagszegény alaptakarmány etetésére vezethetők vissza. Sok ló szenved manapság korlátozott bélflórától, mely következtében a szervezetbe bejutó tápanyagok – már ha egyáltalán vannak – nem tudok megfelelő mértékben hasznosulni a szervezetben. A megnövelt abraktakarmány etetése – főleg a rostban gazdagé- tovább erősítheti ezeket a gondokat, így a megfelelő takarmányok és hozzáadott tápanyagok kiválasztása nagy jelentőséggel bír.

Sokszor miért nem segít magában a biotin?

Számos lótartó igyekszik kézben tartani a problémát biotin kiegészítő etetésével, a legtöbb estben azonban sikertelenül. A biotin magában történő etetése általában nagyon csekély, vagy inkább semmilyen javulást nem hoz. Kutatások megállapították, hogy a pataproblémáktól szenvedő lovak csupán töredékének esetében jelentkezik biotinhiány, emiatt a lovak többségének esetében az egyedüli biotin etetés nem jelent semmilyen javulást. Ezen lovak patái általában teljes egészében fel vannak puhulva, hiányoznak szervezetükből ugyanis a megfelelő sejtközi ragasztóanyagok képződését elősegítő tápanyagok, például a kéntartalmú aminosavak, a cink, valamint egyéb tápanyagok.

Miért etessünk ATCOM Huf-Vitalt?

Az ATCOM Huf-Vital teljeskörű kiegészítőként biztosítja 23 tápanyag napi bevitelét, melyek között megtalálható a biotin, cink, kovaföld és lecitin, valamint a máj anyagcseréjéhez fontos B-12 vitamin. Ezen túlmenően olyan értékes anyagokat tartalmaz, mint a metionin és a cisztein, melyek a keratin képzéshez szükséges esszenciális aminosavak. Gyógynövényekből származó hatóanyagok, lenolaj (fontos omega-3 zsírsav tartalommal), lucerna és tengeri algák teljesítik ki a tápanyagok körét. Valamint olyan további egyedi hatóanyagokat is tartalmaz, mint az inoszitol és a tirozin.

Mindennek köszönhetően az ATCOM Huf-Vital nemcsak a pata növekedését és a pataszaru minőségét támogató tápanyagokat juttatja a szervezetbe, hanem teljeskörű kiegészítőként a ló egész szervezetére pozitiv hatással bíró tápanyagokról is gondoskodik, a legmagasabb minőségi színvonalon.

Az ATCOM-Huf Vital által tartalmazott élesztő stabilizáló hatással van a bélflórára, melynek köszönhetően megvalósulhat az alaptakarmányban tartalmazott tápanyagok optimális hasznosulása. A gyógynövények és mikrotápanyagok javítják a sejtek oxigénellátását, és biológiai tartalékot képezhetnek, melyek következtében nem csupán a pata minőség és növekedési üteme javul majd.

Az ATCOM Huf-Vitalt több mint 10 éve állatorvosok, patkolókovácsok és lótartók egyaránt sikerrel alkalmazzák, mint megbízható táplálékkiegészítőt.

Az ATCOM Huf-Vital etetésével támogathatja lova szőrváltását, javíthatja a  farok és sörény növekedését, lova szőre intenzív színű és egészségesen fényes lehet, valamint a takarmány hasznosítását is optimálhatja, mely által lova összképe láthatóan javulni fog. Már viszonylga rövid időn belül, akár 4-8 hét alatt jelentős eredményeket tapasztalhat.

 • 1 hónap után: támogatja a szőrváltást

 • 1-2 hónap után: javítja az általános állapotot

 • 3 hónap után: javul a sörény és a farok növekedése

 • 9-12 hónap után: javulnak a pataproblémák

Az európai talaj szelénben szegény

Mivel az európai talaj kevés szelént tartalmaz, az ATCOM Huf-Vital tartalmazza az optimális anyagcsere folyamatokhoz szükséges szelén mennyiséget. A szelént gyakran démonizálják, ugyanakkor – megfelelő mennyiségben etetve – egy fontos nyomelem. Antioxidáns funkcióval bír, pozitiv hatással van a vázmozgató izomzatra, a májra, a szaporító szervekre, a pajzsmirigyre és az immunrendszerre. A szelén esszenciális nyomelem mind a lovak, mind pedig az emberek esetében. A mérgező dózisnál az ATCOM Huf-Vital jelentősen kisebb mennyiséget tartalmaz.

Az ATCOM Huf-Vitalban található ásványi anyagok és nyomelemek legnagyobb részben szervese kötött formában találhatók meg. Kutatási eredmények alapján kijelenthető, hogy a szerves kötések a ló szervezete számára jelentős mértékben jobban hasznosíthatók. Az ATCOM Huf-Vital nem tartalmaz mesterséges aromákat és tartósítószereket.

ISO 9001-2008 -as minőségirányítási szabvány szerint a legszigorúbb előírásoknak megfelelően történik a gyártás.

Etetési javaslat

Az ATCOM-Huf-Vital alapvetően egy pellet formájú kiegészít (de granulátum alakjában is kapható.) A megadott mennyiségeket egyszerűen keverje a fő abraktakarmányhoz.

 • Pónik (250-300 kg): 90 g/ nap

 • Kis lovak (300-400 kg): 120 g/ nap

 • Könnyű melegvérű (450-500 kg): 150 g/nap

 • Nehezebb melegvérű (600 kg): 180 g/nap

 • Hidegvérű (750-850 kg): 240 g/nap

Szükséges mellette további ásványok, vagy más kiegészítők etetése?

A további kiegészítők etetése a túlzott tápanyagbevitelből eredő problémák elkerülése végett kerülendő.

Tanács az etetési javaslathoz

Figyeljen oda, hogy mindig megfelelő mennyiségben álljon lova rendelkezésére jó minőségű alaptakarmány. Javasoljuk a napi 1,5-2 kg / 100 testsúly kg széna etetését, melyet legalább három részre osztunk.

Kérjük, ne adjon lovának semmilyen magas ásványi anyag tartalmú abraktakarmányt a túlzott tápanyagbevitelből származó problémák elkerülése érdekében.

Mik a teendők a kúra után? Folytathatja az etetést!

A pataproblémák rendszerint valamilyen tápanyaghiányos állapotra eredeztethetők vissza. Amint lova patái ismét egészségnek örvendenek, csökkentheti az ATCOM Huf-Vital napi adagját mintegy 2/3-ára, tehát a napi 30 g / 100 testsúlykg-ról 20 g /100 testsúly kg-ra.

Alternativ megoldásként válthat az ATCOM Nutri-Vitál termékünkre, hogy megelőzze a hiánytünetek ismételt megjelenését. Mindkét terméket nyugodtan etetheti hosszútávon.


Etetési javaslat:

 • 30 g / 100 testsúlykilogramm / nap (kúra alatt)

 • 20 g / 100 testsúly kg/nap hoszútávon a kúra után

 • 48 hónapos kortól adható

Összetétel:

Élesztő, szójabab, búzakorpa, kukoricacsíra, cukorrépa melasz, lucernafűliszt, magnézium-oxid, szénsavas algamész, monokalcium-foszfát, tengeri só, szójabab-fehérje koncentrátum, növényi zsír, finom savópor, melasz, lenolaj, dextróz, tengeri algapor, magnézium-fumarát, kalcium-karbonát, repcemagolaj, ánizsérc, karamell, fokhagyma, orvosi ziliszgyökér, görögszéna

Analitikai összetevők:

 • nyersfehérje 16,6% 

 • Nyersolajok és zsírok 4,3%

 • kálium 0,7%

 • Nyersrost 3,9%

 • lizin 2,7%

 • Nyershamu 19,9%

 • nátrium 1,1%

 • metionin 3,2%

 • kalcium 1,8%

 • treonin 1,0%

 • foszfor 0,8%

 • cisztin 0,4%

 • magnézium 2,0%

Adalékanyagok 1 kg-ban

 • A-vitamin 250 000 I.E.

 • D3-vitamin 15 000 I.E.

 • E-vitamin, mint alfa-tokoferol-acetát 5000 mg

 • C-vitamint L (+) – aszkorbinsav tiszta anyagként 5000 mg

 • B1-vitamin tiszta tiamin-mononitrát 300 mg

 • B2-vitamin, mint riboflavin tiszta anyag 150 mg

 • B6-vitamin, mint piridoxol-hidroklorid tiszta anyag 150 mg

 • B12-vitamin 1200 μg

 • Nikotinsavat nikotinamid tiszta anyagként 880 mg

 • A pantoténsavat tiszta Ca-D-pantotenát formájában 600 mg

 • Folsav, mint folsav tiszta anyag 100 mg

 • Biotin biotin készítményként 120 000 μg

 • Kolin-klorid, mint kolin-klorid tiszta anyag 1,500 mg

 • Betain betainkészítményként 2,400 mg

 • Vas mint vas (II) -szulfát, monohidrát 1000 mg

 • Mangán mint mangán-oxid 500 mg

 • Mangán mint glicin-mangán-kelát, hidrát * 1,500 mg

 • Cink, mint cink-szulfát, monohidrát 2000 mg

 • Cink mint glicin cink-kelát, hidrát * 4000 mg

 • Réz mint réz (II) -szulfát, pentahidrát 300 mg

 • Réz glicin-réz-kelátként, hidrát * 900 mg

 • Jód kalcium-jodát formájában 15 mg

 • Szelén mint nátrium-szelenit 9 mg

 • Szelén mint szelén az org. Saccharomyces cerevisiae CNCM I-3060 formája (inaktivált szelénélesztő) 3 mg

 • Kobalt mint bevont kobalt (II) karbonát granulátum 10 mg

 • diatóma 25 000 mg

 • lecitin 36 000 mg

Keresés